Sosul tartar este un sos pe baza de maioneza, specific bucatariei franceze. Poate fi folosit la o multime de mancaruri, inclusiv la prepararea celor destinate copiilor.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 galbenusuri fierte tari
1 lingurita de mustar
100 ml untdelemn
1 lingurita otet sau zeama de lamaie
1 lingura arpagic tocat
un castravete mic murat
sare
piper
Mod de preparare
Zdrobeste galbenusurile de ou, apoi incorporeaza mustarul si toarna untdelemnul in fir subtire. Amesteca delicat compozitia de maioneza cu o lingura de lemn.
Cand maioneza capata suficienta consistenta, poti adauga otetul sau zeama de lamaie. Amesteca din nou foarte bine, apoi adauga sare si piper dupa gust.
La final, incorporeaza arpagicul tocat foarte fin si castraveciorul tocat cubulete mici.
Trucuri
Poti inlocui unul dintre galbenusurile fierte cu un galbenus crud.
Tipul bucatariei
Franceza