Sos Veloute

| | Actualizat: 2012-08-03 15:21:46

Sosul Veloute este un derivat al sosului Bechamel, fiind un sos alb, preparat cu fond de peste, pui sau vita, in loc de lapte.

Foto: cookthink.com

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

50 g unt

50 g faina

1,5 l zeama de oase

patrunjel

foi de dafin

tarhon

marar

2 ciuperci

sare

piper

Mod de preparare

Pune untul la topit, adauga faina si amesteca in mod continuu.

Toarna zeama de oase, apoi adauga mirodeniile si ciupercile taiate felii. Lasa totul la fiert, la foc foarte mic, circa o ora.

Dupa ce sosul s-a ingrosat, trece-l prin sita si condimenteaza-l cu sare si piper.

Serveste sosul alaturi de friptura de pasare, vita sau peste.

Trucuri

Cantitatea de unt si cea de faina trebuie sa fie egala. Sosul se serveste cald, in mod obligatoriu. Il poti pastra intr-un termos pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre