Sosul Veloute este un derivat al sosului Bechamel, fiind un sos alb, preparat cu fond de peste, pui sau vita, in loc de lapte.
Foto: cookthink.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
50 g unt
50 g faina
1,5 l zeama de oase
patrunjel
foi de dafin
tarhon
marar
2 ciuperci
sare
piper
Mod de preparare
Pune untul la topit, adauga faina si amesteca in mod continuu.
Toarna zeama de oase, apoi adauga mirodeniile si ciupercile taiate felii. Lasa totul la fiert, la foc foarte mic, circa o ora.
Dupa ce sosul s-a ingrosat, trece-l prin sita si condimenteaza-l cu sare si piper.
Serveste sosul alaturi de friptura de pasare, vita sau peste.
Trucuri
Cantitatea de unt si cea de faina trebuie sa fie egala. Sosul se serveste cald, in mod obligatoriu. Il poti pastra intr-un termos pana in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Internationala