Sos vinaigrette

| | Actualizat: 2013-04-17 17:52:46

Daca vrei sa oferi mancarurilor tale o aroma deosebita sau sa adaugi o garnitura mai speciala, prepara un sos vinaigrette.

Timp de preparare

  10 min

Dificultate

usor

Ingrediente

2 linguri otet din vin sau zeama de lamaie

1 lingura otet balsamic

8 linguri ulei de masline extravirgin

1 lingura mustar

1 catel de usturoi, curatat si zdrobit

sare si piper  

Mod de preparare

Amesteca otetul de vin si cel balsamic, mustarul, usturoiul, sarea si piperul pana cand obtii o substanta omogena. Adauga apoi uleiul si amesteca din nou cu ajutorul unui blender.

Pentru a-i da un plus de aroma, poti adauga si patrunjel taiat marunt. Poti servi sosul vinaigrette ca dressing pentru salatele de legume sau pentru preparatele din carne sau peste.

Acesta trebuie pregatit cu cateva ore inainte si pus la frigider.

Citeste si despre