Gazpacho

| | Actualizat: 2012-09-24 17:37:11

Gazpacho este o supa rece, andaluza. Este un preparat rapid, de vara, foarte gustos.

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg rosii coapte

2 castreti

1 ardei gras

3-4 catei usturoi

1 ceapa mica

2 linguri zeama lamaie

100 ml ulei masline

apa

oregano uscat

1 felie paine uscata

sare, piper

Mod de preparare

Lasa painea in apa, iar intre timp pregateste restul ingredientelor.

Spala legumele si taie-le bucati, apoi pune in blender painea stoarsa de apa. Adauga legumele taiate, uleiul, apa, sucul de lamaie si condimenteaza totul cu sare, piper si oregano.

Mixeaza pana devine o pasta. Trebuie sa treci apoi supa printr-o sita, iar resturile le vei arunca. Pune supa la frigider, pana in momentul servirii.

Trucuri

Daca nu ai timp sa pastrezi supa la frigider, o poti servi cu cateva cuburi de gheata.

Tipul bucatariei

Spaniola

Citeste si despre