Supa-crema de ardei copti

| | Actualizat: 2014-05-12 16:35:36

Supa-crema cu ardei copti este o mancare pe care nu trebuie sa o ratezi in aceasta toamna. Se pregateste usor, este foarte sanatoasa si hranitoare si are o aroma deosebita.

Timp de preparare

50 min

Dificultate

usor

Ingrediente

4 ardei rosii

1 morcov mare

1 telina

2 catei de usturoi

2 rosii medii

50 ml ulei de masline

750 ml supa

150 g iaurt grecesc

otet balsamic

cateva fire de busuioc

sare si piper

Mod de preparare

Coace ardeii si indeparteaza-le semintele. Curata bine si celelalte legume, taie-le marunt si pune-le intr-un vas mai mare, neaderent, impreuna cu uleiul, usturoiul, vinul si otetul. Asezoneaza-le cu sare si piper si baga-le la cuptor aproximativ 25 de minute.

Dupa ce se coc, transfera legumele intr-o oala, adauga peste ele supa si lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie. Adauga in supa si ardeii copti si mai las-o sa fiarba cateva minute.

Ia-o de pe foc si mixeaza legumele bine, adauga iaurtul si amesteca compozitia din nou pana cand obtii o pasta omogena. Serveste supa-crema de ardei copti calda, presarata cu busuioc. 

Citeste si despre