Supa-crema de cartofi

| | Actualizat: 2012-09-11 17:54:00

Supa crema de cartofi este foarte satioasa. Se serveste cu crutoane de paine alaturi sau biscuiti de tip crackers (biscuiti sarati).

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

80 g unt

4 morcovi

1 gulie

2 cepe albe

6-8 cartofi

1 lingurita sare

20 g piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii (curatati de coaja), morcovii si gulia cu un praf de sare, circa jumatate de ora, in oala neacoperita. Se racesc, se mixeaza cu blenderul, apoi pasta obtinuta se pune inapoi in apa in care au fiert.

Separat, se taie ceapa solzisori, apoi se caleste in unt. Se rastoarna peste supa cand a devenit transparenta.

In supa se fierb si boabele de piper, iar cand supa a mai fiert 15 minute se vor scoate. Se ia vasul de pe foc si se serveste supa cu crutoane de paine.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre