Pentru multi poate parea putin ciudat sa prepari o supa din ceapa, dar odata ce veti gusta acest preparat veti fi cuceriti pe loc.
Foto: googleusercontent.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
300 g ceapa
50 g unt
300 ml vin alb sec
1 l apa
sare
piper
parmezan ras
Suplimentar: crutoane
Mod de preparare
Curata ceapa si tai-o pestisori, apoi intr-o tigaie incapatoare lasa untul la topit, fara insa sa il infierbanti. Pune si ceapa la calit si lasa totul pe foc, aproximativ 10 minute, amestecand din cand.
Stinge totul cu vinul alb si lasa ceapa pe foc pana da de cateva ori in clocot. Muta ceapa intr-o oala si adauga apa peste. Potriveste de sare si piper si lasa la foc mic 30 de minute. Cand e gata, mixeaza totul cu un blender.
La final serveste supa de ceapa cu parmezan ras deasupra si crutoane de paine.
Trucuri
Poti inlocui parmezanul cu branza gorgonzola.
Tipul bucatariei
Frantuzeasca