In general, putina lume stie ca din conopida se pot prepara si alte retete in afara de muraturi. Noi iti recomandam o supa cremoasa si aromata.
Foto: foodandfeminism.wordpress.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 conopida medie (1kg)
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa medie
2 ardei
1-2 linguri ulei
100 ml smantana
sare
piper
1/2 legatura patrunjel proaspat
500 ml supa de legume
Mod de preparare
Curata legumele si spala-le bine, iar intre timp, pune supa la fiert.
Cand apa clocoteste, adauga conopida, ceapa calita in ulei, ardeii taiati cubulete si potriveste totul de gust cu sare si piper.
Cand conopida este bine patrunsa, ia oala de pe foc si mixeaza cu un blender toate legumele. Adauga smantana si serveste supa calduta cu crutoane de paine.
Presara deasupra supei patrunjel proaspat tocat.
Trucuri
Adauga in aceasta supa si alte legume, precum cartofi si radacina de telina.
Tipul bucatariei
Internationala