Supa crema de dovleac

| | Actualizat: 2017-10-10 10:52:23

Supa crema de dovleac se face foarte usor, iar succesul este garantat chiar si pentru cei mai putin talentati in bucatarie.

Timp de preparare: 35 minute

Dificultate: usoara

Ingrediente

1/2 kg dovleac, curatat de coaja si seminte;

1 ceapa medie;

2 morcovi;

1 lingurita ulei de masline;

1 lingura unt;

250 g smantana;

500 ml supa de pui;

sare;

piper;

patrunjel.

Mod de preparare

Curata dovleacul de coaja si scobeste-i miezul. Taie dovleacul si morcovii in cuburi de marime potrivita, apoi pune totul la fiert, intr-o oala cu supa de pui.

Taie ceapa marunt si caleste-o intr-o lingurita de ulei de masline. Cand aceasta devine aurie, adaug-o peste supa care fierbe.

Asteapta sa fiarba legumele din oala, apoi paseaza-le cu ajutorul blenderului, pana obtii o crema omogena.

Adauga untul si smantana si mai pune compozitia pe aragaz, la foc mic, cateva minute. Potriveste supa de gust cu sare si piper, apoi presara verdeata tocata.

Serveste supa crema de dovleac cu crutoane de paine.

Citeste si despre