Supa-crema de dovlecei este o idee excelenta pentru un pranz usor si racoros de vara. Preparata din legumele-vedete ale verii - dovleceii - supa-crema poate fi servita celor dragi rece, fara probleme, reprezentand nu doar o sursa de substante nutritive esentiale, ci si de hidratare si racoare!
Timp de preparare
60 min
Dificultate
usor
Ingrediente
4 dovlecei
2 cartofi mari
2 cepe mici
1 l supa de legume
2 linguri unt
200 ml smantana
patrunjel proaspat
sare
piper
Mod de preparare
Caleste ceapa tocata marunt in unt. Dupa ce s-a calit, adauga dovleceii si cartofii taiati cubulete si mai lasa amestecul pe foc cateva minute. Pune sare si piper peste ingrediente si adauga si supa de legume.
Lasa supa sa fiarba bine, pana cand se inmoaie legumele. Mixeaza apoi ingredientele cu ajutorul blenderului pana cand obtii o pasta omogena. Adauga smantana peste crema obtinuta si potriveste-o cu sare si piper dupa gust.
Serveste supa-crema de dovlecei presarata cu patrunjel proaspat.