Supa crema de linte rosie este un preparat savuros, perfect pentru meniul din zilele reci de toamna sau iarna, intrucat este bogat in numeroase proteine si nutrienti ce iti ofera energie si au grija de sanatatea ta.
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g linte rosie
2 cepe
80 ml ulei
2 morcovi
2 linguri de bulion
sare
boia dulce sau iute (decor)
Mod de preparare
Spala bine lintea, in mai multe ape, si pune-o la fiert in 4l de apa, timp de 30 de minute. Intre timp, caleste ceapa si morcovii tocate marunt in uleiul incins, pana se inmoaie. Adauga bulionul peste legumele calite, toarna o cana de apa si lasa totul sa fiarba 8-10 minute.
Pune lintea fiarta in blender, adauga amestecul de bulion cu legume peste ea si mixeaza totul pana cand obtii o supa crema. Potriveste supa de sare si toarn-o in boluri. Serveste-o cu boia si cativa stropi de ulei deasupra.