Supa crema de mazare se prepara destul de repede si este o reteta potrivita pentru perioada caniculara ce se apropie.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g mazare congelata (cruda)
300 g de zeama de pui sau de legume (supa sau zeama obtinuta din cub de condimente amestecat cu apa)
200 ml smantana lichida
1 tulpina de telina
menta proaspata
sare
piper
Mod de preparare
Pune mazarea la fiert in supa de legume, adaugand si tulpina de telina, taiata bucati potrivite.
Adauga toate ingredientele (inclusiv smantana lichida) in vasul blenderului si proceseaza-le pana cand obtii o pasta moale. Potriveste de gust cu sare si piper si adauga menta taiata marunt.
Da vasul cu aceasta crema in frigider si lasa-l 15-20 de minute.
Serveste creme de mazare cu crutoane de paine.
Trucuri
Adauga un cartof fiert in aceasta supa crema, pentru a obtine o textura consistenta.
Tipul bucatariei
Internationala