Supa crema de orez este foarte satioasa si se serveste calda, cu crutoane de paine.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
250 g orez
2 linguri unt
1/2 lamaie
1 lingura faina
sare
marar tocat
1 l supa legume
Mod de preparare
Spala orezul in mai multe ape, apoi pune-l la fiert in supa de legume. Dupa o jumatate de ora, mixeaza orezul, apoi adauga sare, dupa gust si un sos alb, pregatit din unt topit si faina. Trebuie sa obtii o supa cremoasa, foarte fina.
Lasa supa sa fiarba, acoperita, circa 20 de minute.
Dupa ce supa este gata, stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si adaug-o in ea. Presara deasupra marar tocat marunt.
Serveste supa calduta, cu crutoane de paine alaturi.
Trucuri
Adauga putin piper alb in aceasta supa, pentru un gust deosebit.
Tipul bucatariei
Internationala