Supa de pasare este foarte hranitoare, fiin una dintre retetele traditionale romanesti.
Foto: annasrecipebox.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2,5- 3 kg carne de pasare
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
patrunjel
piper
1 lingurita sare
3 l apa
Mod de preparare
Spala mai intai carnea de pasare si curat-o bine, apoi curata legumele de coaja.
Aseaza carnea intr-o oala in care se toarna 3 litri de apa, piperul si sarea. Pune supa sa fiarba la foc potrivit si adauga zarzavatul dupa ce pasarea a fiert pe jumatate.
La final, poate fi adaugat patrunjel tocat marut.
Supa de pasare se poate consuma simpla, cu taitei de casa sau cu galuste, in functie de preferintele personale.
Trucuri
Se poate renunta la folosirea zarzavaturilor si se pastreaza numai ceapa. In acest mod, gustul de pasare va fi mult mai pregnant.
Tipul bucatariei
Romaneasca