Supa de pastarnac

| | Actualizat: 2013-08-21 15:54:38

Supa de pastarnac este, de fapt, o crema frantuzeasca extrem de gustoasa si sanatoasa, pe care o poti prepara rapid si foarte usor, in propria ta bucatarie. Atunci cand te plictisesti de retetele clasice de ciorbe pentru pranz, incearca o supa crema savuroasa de pastarnac!

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

800 g pastarnac taiat bucati mari
500 ml supa de legume
500 ml lapte
1-2 cepe tocate marunt
2-3 frunze de dafin
2 linguri de ulei de masline
150 g patrunjel
200 ml smantana pentru gatit
200 ml smantana pentru frisca (pe care o bati)

Mod de preparare

Caleste ceapa in ulei, adauga pastarnacul, dafinul, supa si laptele si lasa totul sa fiarba foarte bine. Cand pastarnacul s-a inmuiat, scoate frunzele de dafin si adauga bucatile de leguma in blender, apoi mixeaza-le, adaugand treptat supa in care au fiert.

Separat, prepara crema de patrunjel. Opareste bine patrunjelul in apa fierbinte cu sare. Pune smantana pentru gatit pe foc, pana ajunge la punctul de fierbere. Mixeaza patrunjelul in blender, adauga treptat smantana si ultima data, frisca, pana cand obtii o crema pufoasa, de culoare verde.

Supa de pastarnac se toarna in boluri, iar in mijlocul fiecaruia se pune putin piure de patrunjel.

Citeste si despre