Daca ai pofta de o mancare racoritoare si gustoasa, poti opta pentru supa de rosii cu cartofi. Se prepara rapid, iar gustul sau savuros te va incanta in zilele toride de vara, mai ales ca o poti consuma si rece.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
800 g cartofi
400g morcovi
400g telina tulpini
4 linguri ulei de masline
1 sfert de cana supa concentrata de legume
1 jumatate de litru suc de rosii
4 felii de paine alba
40 g unt
1 catel usturoi
sare si piper
sos iute
Mod de preparare
Spala bine toate legumele, curata-le si taie mai intai cartofii cubulete, iar telina si morcovii taie-i mai marunt. Caleste legumele in putin ulei, sareaza-le si pipereaza-le dupa gust si stinge-le cu putin suc de rosii, apoi lasa-le sa fiarba 15 minute la foc mic.
Taie painea cubulete si prajeste-o cu putin unt si adauga peste cubuletele si usturoiul pisat. La final, condimenteaza supa cu sare, piper si sos iute si serveste-o cu painea prajita.