Supa de varza

| | Actualizat: 2012-05-08 18:30:53

Supa de varza este celebra in regimurile de slabit, insa nu in varianta pe care noi o prezentam.

Foto: eatingindallas.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg varza

200 g afumatura (costita afumata)

2 morcovi mici

1 ceapa

1 lingurita cimbru uscat

3 linguri bulion

1 lingura faina

sare

piper

300 g smantana

4 linguri ulei

verdeata (marar)

3 l apa

Mod de preparare

Pune apa la fiert si afumatura cubulete, apoi, dupa circa 15 minute adauga morcovul taiat rondele si mai lasa la foc mic inca 10 minute.

Intre timp, taie varza fideluta si freac-o cu putina sare, ca sa se inmoaie. Adauga peste supa varza, cimbrul si putina sare.

Separat, prepara un rantas din ulei incins peste care ai pus ceapa tocata marunt, faina si bulionul.

Dizolva rantasul in supa si lasa oala sa fiarba, la foc mic, inca 15 minute. La final, adauga smantana, treptat, ca sa nu se taie. Potriveste de gust daca mai e nevoie, cu sare si piper, apoi presara verdeata deasupra.

Lasa supa de varza sa dea intr-un clocot, apoi serveste-o fierbinte, cu paine proaspata.

Citeste si despre