Supa de zarzavaturi verzi este o supa gustoasa de toamna, care se pregateste foarte repede.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 ceapa
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1 conopida mica
1 ardei gras verde
2 cartofi mijlocii
1 lingurita faina
50 g unt
1 lingurita orez
2 linguri smantana
sare
patrunjel
marar
2 l apa
Mod de preparare
Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, trebuie sa il tai marunt si sa il pui la fiert. Dupa ce zarzavaturile s-au inmuiat, adauga conopida desfacuta in buchetele, orezul, cartofii taiati cubulete si sarea, continuand fierberea.
Separat, intr-o tigaie, rumeneste usor faina in unt, apoi stinge totul cu putina supa, lasa sa fiarba si la final toarna peste supa. Supa este gata dupa ce mai da in doua clocote. Ia oala de supa deoparte si las-o sa se mai racoreasca.
Potriveste supa de gust, adaugand smantana, iar apoi presara si verdeata tocata.
Tipul bucatariei
Internationala