Supa scotiana

| | Actualizat: 2015-01-23 15:38:07

Supa scotiana este un amestec delicios de legume care complimenteaza gustul special al carnii de miel. Incearca acest preparat deosebit si vei observa cum micutul tau nu mai face nazuri cand vede alimente vegetale in farfurie.

Timp de preparare

2 ore si 30 de minute

Dificultate

medie

Ingrediente

800-900 g carne de miel (cat mai macra)

2 linguri de ulei

1 ceapa mare, tocata marunt

3 morcovi medii, taiati cubulete

1 fir de praz, tocat

2 tulpini de telina, maruntite

1 lingurita de cimbru uscat

1 frunza de dafin

100 g varza alba, taiata fasii

300 g de pastarnac, taiat cuburi

200 g de orz

2 litri de apa

1 jumatate de legatura patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o oala care poate fi introdusa la cuptor si prajeste carnea de miel pe ambele parti, cate 4-5 minute fiecare. Transfera-l pe o farfurie si soteaza ceapa in ulei, alaturi de morcovi, praz, telina, cimbru si frunza de dafin. Cand legumele se fragezesc, amesteca bine si adauga varza, pastarnacul si orzul.

Lasa-le pe foc inca 2-3 minute, apoi pune si carnea in acest amestec. Adauga cei doi litri de apa, asezoneaza cu sare si piper si lasa supa sa dea in fiert.

Acopera oala cu un capac si introdu-o la cuptor aproximativ 1 ora si jumatate. Inainte de servire, presara patrunjel deasupra.

Citeste si despre