Blatul de tort cu nuca ofera intotdeauna un gust mai aparte acestei prajituri. Rasfata-ti prichindelul si partenerul de viata cu un delicios tort cu acest blat deosebit!
Foto: quirkycooking.blogspot.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
5 oua
250 g faina
210 g zahar
un pumn de nuci maruntite sau pisate
200 ml apa
1 plic de praf de copt
2 linguri cacao
coaja de lamaie sau portocala
esenta de rom
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.
Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de rom, coaja de portocala/lamaie, cacao si nucile.
Amesteca bine ingredientele si apoi incorporeaza usor albusurile batute spuma.
Pune amestecul intr-o forma de tort, in care asezi in prealabil o hartie de copt, si baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.
Testeaza daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din prajitura cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea la copt.