Tort cu branza de vaci si frisca

| | Actualizat: 2017-06-13 11:46:38

Ingrediente

(pentru 12 portii)

Pentru blat

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

Pentru umplutura

250 g branza de vaci
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
200 g iaurt ecremat (gras)
5 foi de gelatina alba
500 g frisca
125 g zahar tos
zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160 grade si se lasa sa se raceasca.

Umplutura

Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar.

Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.

Reteta recomandata si gatita de cotuca.

Citeste si despre