Tort de bezea

| | Actualizat: 2013-01-11 09:38:35

Tortul de bezea se prepara foarte repede si poate fi servit simplu sau cu o cupa de inghetata alaturi.

Foto: daliascuisine.co.uk

Timp de preparare

1 h 40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

200 g migdale prajite

300 g zahar brun

6 albusuri

10 g amidon

15 ml otet

500-600 g capsuni (zmeura sau fructe de padure)

400 ml smantana

200 g zahar pudra

Mod de preparare

Macina migdalele cu ajutorul unui robot de bucatarie. Bate albusurile de ou, adauga zaharul, treptat, apoi mixeaza pana zaharul se dizolva complet. Adauga amidonul si otetul si continua sa mixezi compozitia, pana cand obtii o spuma lucioasa si batoasa.

Adauga migdalele macinate si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule.

Imparte compozitia in doua, apoi pune bezeaua la copt in doua tavi identice, tapetate cu hartie de copt. Lasa blatul de bezea la foc mic, circa o ora, apoi lasa-l la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.

Pentru umplutura, mixeaza smantana cu zaharul pudra si capsunile taiate cubulete.

Aseaza pe un platou prima foaie de bezea, acoper-o cu crema de smantana si capsuni, apoi aseaza cealalta foaie de bezea.

Toarna deasupra cateva linguri de crema, apoi decoreaza tortul cu felii de capsuni.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre