Daca nu vrei sa coci o prajitura si totusi iti doresti sa le oferi celor dragi un desert aromat, poti pregati un tort de biscuiti.
Foto: paperyandcakery.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1/2 kg biscuiti
250 g unt
250 g zahar pudra
2 galbenusuri
50 g cacao
300 g zahar tos
300 ml lapte
1 fiola esenta rom
Mod de preparare
Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina, aerata.
Separat, pune la fiert laptele cu zaharul tos si esenta de rom, pentru a obtine un sirop.
Aseaza intr-o tava inalta un strat de biscuiti, stropeste-i cu putin sirop, apoi acopera totul cu crema de unt. Repeta procedeul pana termini toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema.
Trucuri
Orneaza tortul de biscuiti cu nuci pralinate sau frisca.
Lasa tortul la rece, in frigider, pana in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Internationala