Tort Joffre

| | Actualizat: 2013-02-25 14:09:54

Tortul Joffre este idel pentru aniversari si evenimente festive. Este delicios, cremos si aromat.

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

100 ml apa

300 grame zahar

100 grame cacao

400 grame ciocolata amaruie

8 oua

10 ml esenta de rom

10 grame zahar vanilat

10 ml esenta vanilie

400 grame unt

20 grame faina

Mod de preparare

Combina zaharul, apa, cacaoa si ciocolata intr-o cratita si lasa sa se topeasca. Amesteca din cand in cand pana obtii o crema. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Separa ouale si bate bine albusurile. Incoporeaza treptat si faina peste albusuri. In crema cu ciocolata adauga galbenusurile si aromele si amesteca bine. Adauga o treime din crema de cacao peste albusuri. Toarna aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cutpor pentru 30 de minute.

Adauga untul in crema de ciocolata ramasa si amesteca bine. Cand blatul este gata, lasa-l sa se raceasca dupa care il tai pe jumatate. Adauga apoi jumatate din crema peste primul blat, acopera cu al doilea blat si adauga si restul de crema.

Niveleaza crema si rade pe deasupra ciocolata. Poti orna cu cirese confiate.  

Tipul bucatariei

Bucatarie internatnala

Citeste si despre