Tortul mousse cu pepene galben este potrivit pentru o aniversare, dar la fel de bine poate fi pregatit pentru o masa in familie, in weekend.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
1 kg pepene galben
1 blat de ciocolata
2 plicuri de gelatina
200 g branza de vaci
2 plicuri de zahar vanilat
1 esenta rom
100 g zahar
200 ml frisca
Mod de preparare
Taie pepenele, scoate-i semintele, apoi taie-l in patru.
Din feliile curatate si maruntite se face un piure. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, esenta de rom si zaharul vanilat. Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la racit. Frisca se mixeaza pana se intareste. Intr-un bol incapator se amesteca bine frisca, branza de vaci, piureul de pepene galben si gelatina.
In forma de tort trebuie sa imbraci peretii cu folie alimentara, apoi toarna crema obtinuta si pune o felie de blat. Acopera vasul si pune-l la frigider pana a doua zi.
Rastoarna tortul cu grija. Inlatura folia alimentara si pune deasupra cea de-a doua felie de blat, apoi preseaza usor peste tort.
Presara deasupra tortului zahar pudra sau rade niste ciocolata.
Tipul bucatariei
Internationala