Paste cu telemea si cascaval

| | Actualizat: 2017-02-21 18:00:20

Daca pastele se numara printre preferatele familiei tale, cu siguranta aceasta reteta te va incanta! Iata cum sa prepari pas cu pas cele mai delicioase paste cu branza si cascaval, la cuptor, un deliciu culinar ideal pentru masa de pranz!

INGREDIENTE

- 400 grame de pene rigate;
- 300 grame de telemea de vaca Hochalnd;
- 150 de grame de cascaval clasic Hochland;
- 1 ou;
- 400 ml lapte;
- o lingura de faina alba;
- 100 grame unt;
- sare, piper si alte mirodenii, dupa gust.

MOD DE PREPARARE

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi lasa-le sa se scurga.

Intr-o cratita topeste untul la foc mediu si adauga treptat faina in timp ce amesteci constant, timp de 2 minute. Apoi, adauga laptele si amesteca pana cand compozitia capata o textura usor cremoasa. Mai lasa amestecul pe foc timp de 5 minute la foc mic, apoi adauga oul batut bine si amesteca.

Adauga branza si cascavalul si asezoneaza cu sare, piper si mirodeniile tale preferate. Amesteca pana cand lactatele se topesc.

Pune pastele intr-un vas termorezistent, apoi toarna compozitia obtinuta peste ele. Pentru un plus de savoare, mai poti rade putina branza, pe care sa o presari peste paste. Baga vasul in cuptorul incalzit la 180 grade si scoate-l dupa 20-25 minute. Presara pe deasupra cateva rondele de frunze de ceapa verde, pentru putina culoare. 

In perioada 13 februarie - 9 aprilie 2017, cumpara produse Hochland cu eticheta promotionala si primesti garantat un magnet cu un personaj Disney/Pixar.Inscrie apoi codul de pe eticheta promotionala pe hochland.ro/disney/ si poti castiga un plus Dory sau Nemo.

Citeste si despre