Cum tii sub control dermatita atopica in cazul copiilor. Trucurile care va vor face viata mai usoara si tie, si lui

| | Actualizat: 2023-02-01 06:52:39

Dermatita atopica este o afectiune care se manifesta inca din primii ani de viata. Simptomele sunt suparatoare si afecteaza calitatea vietii atat a copiilor, cat si a adultilor. Mancarimile, disconfortul, aspectul aspru al pielii sunt doar cateva dintre simptomele acestei afectiuni. Diagnosticata corect si la timp, poate fi tinuta sub control.

Iata cateva ponturi care le fac viata mai usoara atat copiilor, cat si parintilor. Aplica aceste sfaturi si vei vedea diferenta in ceea ce priveste aspectul pielii!

1. Hidrateaza pielea constant. Aplica lotiune sau crema hidratanta pe piele dupa fiecare baie, nu doar atunci cand pielea este aspra si uscata. Aceasta reface bariera lipidica a pielii si contribuie la pastrarea apei in tesuturi.

2. Foloseste produse hipoalergenice. De la gelul de dus pana la detergentul de rufe, toate produsele trebuie sa fie potrivite pentru pielea sensibila. Evita produsele care contin coloranti, alcool, parfum sau parabeni.

3. Bai cu apa calduta. Apa fierbinte deshidrateaza pielea, ducand la agravarea simptomelor specifice dermatitei. Apa folosita pentru a spala pielea copilului trebuie sa fie calduta, iar baia sau dusul nu ar trebui sa dureze mai mult de 15 minute.

4. Foloseste ulei de corp. Opteaza pentru ulei de dus, in loc de gel de dus clasic. Chiar daca nu face spuma, hidrateaza pielea in timp ce o spala.

5. Materiale naturale. De la prosoape pana la hainele care intra in contact direct cu pielea, toate trebuie sa fie din bumbac, lana sau matase, in orice caz materiale naturale, care lasa pielea sa respire. Evita fibrele sintetice si nu imbraca copilul mai gros decat este cazul. Transpiratia poate amplifica senzatia de mancarime si disconfort.

6. Protectie solara. Expunerea la soare fara a aplica o crema de protectie nu doar ca deshidrateaza pielea, dar poate duce la alergii solare sau mai rau, arsuri. Aplica o crema special formulata pentru pielea sensibila, cu filtre UVA si UVB inca de cand copilul este bebelus, pentru a-i proteja pielea de soare.

7. Foloseste un umidificator. Mentinerea unui nivel optim de umezeala in casa asigura un mediu prietenos pentru piele. Daca aerul este prea uscat, la fel va fi si pielea, dar si mucoasele.

8. Nu folosi parfum si deodorant. Acestea nu fac decat sa irite pielea si mai tare si sa o usuce. Copiii nu au nevoie de astfel de produse, ba chiar le pot face mai mult rau decat bine.

9. Foloseste creme eficiente. Atunci cand apar eczemele, roseata, iar peiela se usuca si se descuameaza, nu mai este suficient si aplici o crema hidratanta, ci poate fi nevoie de o crema tratament. Un dermatolog iti poate recomanda un unguent eficient pentru astfel de situatii.

FOTO: Freepik

Citeste si despre