Top 10 teste prenatale

| | Actualizat: 2017-02-27 10:54:55

Faci deja o multime de analize medicale inainte de a ramane insarcinata, nu-i asa? Afla ca in timpul sarcinii vei avea parte de si mai multe teste pentru ca sarcina ta sa decurga normal, iar tu sa te bucuri de cea mai frumoasa perioada din viata unei femei!

Principiul "mai bine previi, decat sa tratezi" se aplica cel mai mult in timpul celor 9 luni de sarcina, iar noi iti prezentam top 10 teste prenatale esentiale care te asteapta pana la momentul in care iti vei tine bebelusul in brate!

Testul de depistare a anemiei – trebuie sa te testezi neaparat, deoarece aceasta induce o stare de oboseala accentuata si creste riscul de nastere prematura.

Test pentru depistarea bacteriilor din urina – pentru a se depista bacteriile care provoaca infectii urinare, pentru ca odata raspandita infectia urinara la nivelul rinichilor, si mama si bebelusul sunt in pericol.

Analiza sangelui – se face pentru a se depista daca femeia are lipsa proteinei Rh, pentru a se stabili un eventual tratament dupa nastere pentru bebelus, astfel incat acesta sa fie protejat de potentiale boli periculoase ale sangelui.

Test pentru varicela si rubeola – aceste boli numite "ale copilariei" sunt extrem de periculoase daca o femeie le face in timp ce este insarcinata. Riscul acestor afectiuni planeaza asupra bebelusului, pentru ca este posibil sa apara pe lume cu malformatii congenitale.

Test pentru Bolile cu Transmitere Sexuala - unele dintre aceste boli, cum ar fi hepatita B sau sifilisul pot afecta serios bebelusul. Nu ar strica nici un test pentru virusul HIV: e adevarat ca o mama care sufera de SIDA ar putea da nastere unui copil perfect sanatos, insa investigatiile si monitorizarea unei astfel de mame sunt extrem de necesare.

Depistarea proteinuriei – masurarea cantitatii de proteine eliminate in urina, care poate fi un semn de infectie urinara severa (pielonefrita) sau de preeclampsie (incetinirea procesului de dezvoltare al fatului)

Nivelul zaharului din sange – pentru a se depista un eventual diabet gestational, care poate determina aparitia macrosomiei si nasterea unui bebelus cu o greutate mai mare decat este normala.

Ultrasunete – aproape toate femeile fac cel putin un test de ultrasunete pe perioada sarcinii. In timpul acestuia, medicii pot detecta anormalitati ale fatului: daca se dezvolta normal; daca are vreo malformatie etc. De asemenea, in timpul acestui test se poate stii exact care este sexul copilului.

Triplul test – este o analiza speciala, care se efectueaza intre saptamanile 15 si 18 de sarcina si depisteaza toate anomaliile cromozomiale (printre care si sindromul Down) si defectele de tub spinal.

Amniocenteza – este o metoda invaziva, care presupune un risc de a pierde sarcina (in cazuri de pana la 3% dintre sarcini se intampla acest lucru); de aceea, aceasta analiza se face numai la recomandarea medicului, daca triplul test a semnalat o potentiala anormalitate a fatului.

Citeste si despre