Insarcinata in timpul verii? Cum sa faci fata zilelor caniculare cu energie si vitalitate

| | Actualizat: 2022-07-25 21:01:43

Caldura excesiva din timpul verii are tendinta de a le face pe femeile insarcinate sa se simta mai obosite si mai apatice. Acest lucru este cu atat mai accentuat in ultimul trimestru de sarcina, cand greutatea burtii devine tot mai mare. 

Pentru a nu lasa oboseala sa puna stapanire pe tine si pentru a infrunta sezonul estival cu energie si vitalitate, poti urma cateva recomandari care sa te ajute sa faci fata verii. 

1. Incepe ziua cu un mic dejun energizant

Un mic dejun complet este esential pentru un bun inceput de zi. Acesta ar trebui sa includa cereale, produse lactate sau oua si legume sau fructe proaspete de sezon. Consolidarea primei mese a zilei este o modalitate buna de a combate oboseala pe parcursul zilei.

2. Hidrateaza-te

Consumul de lichide din abundenta este esential pentru a hidrata organismul si a evita retentia de lichide. Contrar credintei populare, sa bei apa frecvent, inainte de a va simti setea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea edemelor, precum si la ameliorarea caldurii. In timpul sarcinii este important sa bei cel putin doi litri de apa pe zi. 

3. Fa exercitii moderate

Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru a te mentine in forma si pentru a-te reincarca corpul cu energie. Plimbarile, yoga si, mai ales, inotul sunt ideale in aceasta perioada a anului. Profitati de apa rece din piscina pentru a calma picioarele obosite si pentru a face exercitii in apa.

4. Odihneste-te

Odihna ar trebui sa fie o prioritate in viata unei femei insarcinate. Caldura accentueaza senzatia de oboseala, asadara este timpul sa te relaxezi, sa te rasfeti si sa ai grija de tine, pentru ca sanatatea bebelusului tau depinde de asta. Dormi cat mai poti, pune-ti picioarele in sus si petrece cateva minute in fiecare zi relaxandu-te si meditand.

5. Evita mesele grele

Caldura reduce pofta de mancare si face ca mesele frugale sa fie mai atragatoare. Opteaza pentru alimente care sunt usor de digerat si au o valoare nutritiva si energetica ridicata.

Evitata sa manci prea mult seara sau noaptea pentru a te ajuta sa te odihnesti si pentru a tine la distanta insomnia in timpul sarcinii.

6. Mananca fructe

Fructele proaspete sunt un aliat de nadejde in dieta unei femei insarcinate. Pe langa faptul ca sunt racoritoare si hidratante datorita continutului ridicat de apa, fructele furnizeaza vitamine si minerale esentiale.

Majoritatea fructelor de sezon, precum ciresele, capsunile, piersicile, pepenele galben, pepenele rosu etc. potolesc setea si refac sarurile minerale pe care organismul le elimina prin transpiratie. Continutul de vitamina C din fructe contribuie la o mai buna absorbtie a fierului din alimente si, fiind bogate in fibre, ajuta la combaterea constipatiei in timpul sarcinii.

7. Poarta haine usoare

Pe tot parcursul sarcinii trebuie sa porti haine confortabile si incaltaminte adecvata, dar vara trebuie sa iei aceasta masura de precautie mult mai in serios. Ar trebui sa porti haine racoroase din tesaturi naturale care nu se lipesc de corp si pantofi care nu sunt nici prea josi, nici prea inalti pentru a evita durerile de spate si de picioare.

8.  Ai grija de pielea ta

In timpul sarcinii, schimbarile hormonale provoaca, de asemenea, modificari ale pielii, predispunand-o la o sensibilitate mai mare si la aparitia petelor intunecate, in special pe fata si gat.

Nu trebuie sa uiti sa iti ingrijesti pielea, sa o hidratezi zilnic, sa eviti expunerea la soare in miezul zilei si sa aplici o crema de protectie solara cu protectie ridicata, chiar daca te afli la umbra.

Citeste si despre