Acneea in timpul sarcinii. 10 remedii la indemana pentru a scapa de cosuri

| | Actualizat: 2021-10-27 10:38:12

In timpul sarcinii, organismul viitoarei mamici trece printr-o multime de schimbari, iar aceste modificari, in special cele hormonale, isi spun cuvantul. Multe femei insarcinate se confrunta cu probleme ale tenului, de la excesul de sebum si pana la acnee severa.

Acneea este una dintre cele mai comune probleme ale tenului si afecteaza aproximativ 85% dintre adultii tineri. Ati putea crede ca daca ati depasit varsta adolescentei nu mai exista pericolul ca acneea sa revina, dar adevarul este ca ea poate aparea la orice varsta si in orice perioada a vietii.

Dincolo de tratamentele cosmetice, exista cateva trucuri la indemana pentru a tine acneea sub control, iar pe 10 dintre ele vi le vom dezvalui in cele ce urmeaza.

Acneea la femeile insarcinate

Multe femei insarcinate se confrunta cu probleme ale tenului, mai ales in primul si al doilea trimestru de sarcina. Cresterea nivelului de hormoni din organism determina glandele sebacee sa secrete mai mult sebum, iar acesta poate duce la blocarea porilor si eruptii pe ten. Aceste modificari sunt temporare, iar tenul revine la normal dupa nastere, dupa ce se regleaza nivelul de hormoni.

Remedii casnice pentru acnee

Solutiile cele mai indemana pentru a va ingriji tenul si a scapa de acnee sunt uneori chiar sub nasul nostru. Iata cateva lucruri pe care le puteti face acasa, care nu sunt deloc costisitoare sau greu de gasit si care pot fi aliatii vostri in lupta cu acneea.

1. Mastile faciale au rolul de a curata tenul in profunzime si de a lupta impotriva inflamatiei. Mastile pe baza de argila si cele cu vitamina C sunt excelente daca aveti acnee. Aplicati-le o data pe saptamana sau o data la doua saptamani si rezultatele vor fi vizibile.

2. Suplimentele cu zinc ar putea ajuta tenul sa se vindece mai repede, pentru ca unele studii arata ca persoanele cu acnee au, de obicei, si deficit de zinc. Zincul este esential pentru functionarea sistemului imunitar, a metabolismului, pentru mentinerea sanatatii celulelor si producerea de hormone.

3. Extractul de arbore de ceai reduce inflamatia pielii si lupta impotriva bacteriilor. De obicei se gaseste sub forma de ulei si este foarte concentrat, asa ca se recomanda sa il diluati inainte sa il aplicati pe ten.

4. Ceaiul verde are o cantitate mare de antioxidanti, iar consumul sau ajuta la reducerea eruptiilor acneice. Polifenolii din ceaiul verde favorizeaza reducerea inflamatiei si eliminarea bacteriilor din piele.

5. Hamamelis are un continut ridicat de tanin si importante proprietati antiinflamatoare. Se foloseste in tratarea diverselor afectiuni ale pielii, nu doar acneea, cum ar fi: eczemele, matreata, arsurile, vanataile, intepaturile de insecte.

6. Aloe Vera este cunoscuta pentru proprietatile ei si se regaseste in componenta a numeroase creme, geluri, deodorante, sapunuri etc. Gelul de Aloe Vera se foloseste frecvent pentru a trata eruptii cutanate, arsuri si alte afectiuni ale pielii.

7. Exfolierea frecventa indeparteaza stratul superficial al pielii si ajuta la decongestionarea porilor si la curatarea tenului. In timpul sarcinii se recomanda exfolierile fizice, cu particule abrazive fine, si evitarea exfoliantilor chimici.

8. Alimentatia sanatoasa poate ajuta la tinerea sub control a acneei. Adoptati o dieta echilibrata si evitati alimentele cu indice glicemic mare, care cresc nivelul de insulina, stimuland productia de sebum, care favorizeaza aparitia acneei.

9. Atentie la consumul de lactate! Exista o legatura stransa intre produsele pe baza de lapte si aparitia acneei, pentru ca laptele contine hormonul IGF-1, care favorizeaza aparitia cosurilor.

10. Nivelul de stres ridicat duce la eliberarea in organism a unor hormoni ce creeaza o stare inflamatorie si favorizeaza productia de sebum in exces. Chiar daca nu exista dezechilibre in organism, flora normala poate fi modificata in perioadele dificile.

Pe langa trucurile descrise anterior, nu uitati ca un stil de viata sanatos si o igiena corespunzatoare ajuta la mentinerea sanatatii tenului. Mancati alimente de calitate, beti suficienta apa, faceti exercitii fizice, curatati tenul corespunzator si evitati sa folositi machiaj in exces, pentru ca acesta blocheaza porii.

FOTO: Freepik.com

Citeste si despre