Mancarimi in timpul sarcinii? 5 metode casnice pentru ameliorarea acestora

| | Actualizat: 2021-11-22 22:55:19

Desi sarcina poate fi vazuta ca cea mai frumoasa etapa din timpul vietii, in realitate aceasta vine cu o multime de provocari pentru femei. Una dintrea aceste provocari, care provoaca si multe nemplaceri, sunt mancarimile.

Mancarimile in timpul sarcinii sunt adesea foarte enervante si pot afecta calitatea vietii femeii insarcinate. In cele mai multe cazuri, mancarimile pot fi atribuite pielii uscate si schimbarilor hormonale inerente sarcinii.

Din fericire insa, exista cateva remedii casnice la care poti apela pentru a ameliora senzatiile neplacute provocate de mancarimi.

Remedii naturale pentru a imbunatati mancarimea de sarcina

Al treilea trimestru de sarcina se caracterizeaza, de regula, prin aparitia mancarimilor si a altor leziuni dermatologice distinctive. Desi este necesar sa te adresezi medicului pentru a exclude anumite patologii potential grave, poti pune in practica cateva trucuri naturale pentru a atenua mancarimile.

1. Comprese reci

Aplicarea de comprese reci pe zonele cu mancarimi este o strategie buna pentru ameliorarea inflamatiei pielii. De asemenea, utilizarea apei reci direct pe aceste zone imbunatateste eritemul si disconfortul asociat.

2. Ulei de galbenele

Unele dintre beneficiile uleiului de galbenele se bazeaza pe proprietatile sale antiinflamatorii, antibacteriene si antifungice. Acestea il fac o alegere buna pentru tratarea ranilor sau pentru stimularea procesului de vindecare. Serveste chiar la imbunatatirea aspectului si calitatii pielii. Prin urmare, daca te confrunti cu mancarimi in timpul sarcinii nu ezita sa golosesti ulei sau unguente cu galbenele.

3. Apa de trandafiri

Apa de trandafiri poate fi aplicata pe piele pentru a calma iritatiile, eczemele si psoriazisul. De asemenea, se foloseste ca hidratant pentru derma uscata, solzoasa si aspra sau pentru mancarimi usoare.

Acesta insa trebuie folosita alternativ cu tratamentele recomandate de medic pentru afectiunile respective.

4. Gel de aloe vera

Gelul de aloe vera este un remediu excelent care ajuta la ameliorarea multor afectiuni ale pielii. Daca ai in casa o planta de aloe vera nu ezita sa folosesti gelul acesteia pentru reducerea inflamatiilor si atenuarea mancarimilor. Gelul de aloe vera este un puternic antiinflamator si antimicrobian. In plus, este calmant, hidrateaza pielea si grabeste procesuld e vindecare in cazul leziunilor.

5. Fulgi de ovaz si bai calde

Una dintre principalele indicatii de ingrijire a pielii in timpul imbaierii este evitarea apei la temperaturi ridicate, deoarece vasodilatatia poate creste mancarimile la iesirea din apa. Chiar si utilizarea sapunurilor neutre sau de tip syndet mentine valorile optime ale pH-ului pielii si amelioreaza uscaciunea.

Cu toate acestea, baile relaxante cu apa calduta sunt recomandate pe toata perioada sarcinii. In plus, daca te confrunti cu mancarimi, poti apela la fulgii de ovaz. Acestia au importante proprietati antipruriginoase, antiinflamatorii, antioxidante, prebiotice si reparatoare ale pielii. Prin urmare adauga in cada o mana generoasa de fulgi de ovaz si beneficiaza de efectele acestora.

Alte metode de a evita aparitia mancarimilor in timpul sarcinii

De cele mai multe ori, mancarimile apar ca urmare a uscarii pielii, fara sa fie o cauza medicala la mijloc. Pentru a evita aparitia acestora este important ca pe tot parcursul sarcinii sa ai o alimentatie echilibrata si sanatoasa, sa te hidratezi corespunzator (consumul a minim doi litri de apa fiind obligatoriu) si sa te odihnesti.

De asemenea, foloseste zilnic crème intens hidratante si/sau uleiuri de corp pentru a ajuta pielea sa fie hidratata si sa-si mentina eleasticitatea. Hidratarea intensa a pielii ajuta si la prevenirea aparitiei vergeturilor.

Sursa foto: pexels.com

Citeste si despre