Efectele caldurii asupra sarcinii

| | Actualizat: 2016-06-22 16:51:57

Vara este sezonul care iti da cele mai mari batai de cap atunci cand esti insarcinata, din cauza caldurii excesive. Canicula si temperaturile crescute nu fac doar ca simptomele neplacute de sarcina sa fie de doua mari mai inconfortabile, dar te predispun si la cateva afectiuni, unele dintre ele serioase si cu repercusiuni grave asupra sanatatii fatului. Iata ce efecte are caldura asupra sarcinii si cum sa te protejezi mai bine!

 

Deshidratare

Deshidratarea este principala afectiune cauzata de temperaturile caniculare din sezonul de vara. Este o conditie medicala care in sarcina este de doua ori mai periculoasa decat in mod normal.

Atunci cand esti gravida esti mult mai predispusa la deshidratare pe timp de vara, deoarece atat organismul tau, cat si al fatului, absorb cantitati impresionante de apa. Daca nu asiguri organismului aportul necesar de lichide pentru a face fata cererii, dar si caniculei, risti sa intri in soc termic si sa pui sanatatea fatului in pericol.

Principalele semne ale deshidratarii sunt senzatia de sete, gura uscata, lipsa poftei de mancare, oboseala, ametelile etc.

Crampe de caldura

Crampele de caldura reprezinta o tulburare care apare frecvent vara, din cauza temperaturilor extreme.

In momentul in care organismul pierde electroliti, prin transpiratie si urinare, apar si spasmele musculare, care sunt mai mult incomode si sacaitoare, decat periculoase in sarcina.

Epuizare cauzata de caldura

Aceasta afectiune apare atunci cand deshidratarea este severa, adica nu se iau rapid, la primele semne, masurile necesare pentru restabilirea echilibrului electrolitic al organismului.

Este o conditie medicala care ameninta atat viata ta, cat si a fatului. Se manifesta prin dureri severe de cap, ameteli, puls crescut, paloare si transpiratie rece.

Defecte din nastere

O deshidratare severa a organismului determina supraincalzirea corpului in sarcina. Daca temperatura corporala creste exagerat de mult, in special in primul trimestru de sarcina de sarcina, fatul este predispus sa se nasca cu defecte sau malformatii c

In lipsa unui aport considerabil de apa in organism, temperaturile caniculare pot predispune organismul la astfel de probleme grave. De asemenea, sauna, baile fierbinti sau tinerea laptopului in brate, pe termen lung, poate avea acelasi efect secundar asupra sarcinii.

Iritatii cauzate de caldura

Cea mai frecventa afectiune care poate aparea in urma supraincalzirii corpului sunt eruptiile cutanate, sub forma unor bubite rosiatice, mici, intinse pe diverse portiuni de piele, care determina mancarimi suparatoare.

Acestea apar in special in zonele unde hainele se freaca de piele. Transpiratia, asociata cu frecarea hainelor de piele, determina aparitia acestei iritatii incomode.

Este recomandat sa porti doar haine din materiale naturale si sa eviti modelele stramte de imbracaminte. Poarta rochii si bluze sau fuste largi, pentru a permite pielii sa respire.

Stiai care sunt efectele caldurii asupra unei gravide? Tu ce faci pentru a-ti pastra temperatura corporala in limite normale si a preveni astfel consecintele neplacute? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre