Cum sa adormi mai repede in sarcina: 5 trucuri pentru un somn bun

| | Actualizat: 2018-07-10 00:00:00

In timpul sarcinii, din cauza schimbarilor hormonale, simturile tale ajung la cele mai ridicate niveluri. Ceea ce te face mult mai constienta de ceea ce se intampla in jurul tau – atat ziua, cat si noaptea. Daca te simti nelinistita si nu poti sa adormi, incearca urmatoarele trucuri, care pot contribui la imbunatatirea calitatii si cantitatii de somn.

5 trucuri pentru un somn bun in sarcina

Urmatoarele sfaturi au fost concepute pentru copii, dar s-a observat ca acestea se potrivesc de minune si viitoarelor mamici, care au probleme cu somnul:

1. Draperii groase la ferestre

Gandeste-te cat de bine dormi la un hotel bun. Sunt acele draperii groase care creeaza o minunata atmosfera intunecata, numai buna pentru somn.

O buna metoda de a determina daca incaperea ta este suficient de intunecata este sa stingi luminile si sa stai cateva momente pe intuneric. Dupa ce ochii tai se adapteaza, camera ar trebui sa fie suficient de intunecata, incat abia sa-ti vezi conturul mainii. Intr-un mediu urban, acest nivel de intuneric este greu de realizat doar cu perdelele, asa ca iti recomandam sa-ti instalezi niste draperii groase.

Ar trebui sa gandesti in perspectiva si sa realizezi ca este o investitie utila, deoarece atunci cand vine bebelusul, vei avea nevoie de draperii groase pentru somnul acestuia din timpul zilei.

2. Temperatura potrivita

Majoritatea oamenilor dorm in incaperi in care este mult prea cald. Acest lucru ingreuneaza incetinirea functiilor corporale si mentinerea organismului intr-o stare de odihna. Temperatura ideala pentru somn este de 20 pana la 22 grade Celsius.

Investeste intr-un termometru de interior pentru a vedea cu exactitate ce temperatura este in camera in care dormi. Apoi fa in asa fel incat sa ai temperatura ideala de dormit. Daca esti predispusa la bufeuri pe timpul sarcinii, te vei simti fantastic la o temperatura mai scazuta.

3. Sunetul alb

Sunetul alb este ingredientul necesar pentru un somn neintrerupt. Iti recomandam sa cauti pe internet asemenea sunete albe, mai degraba decat sa utilizezi un ventilator de camera. Sunetul alb este minunat pentru ca ajuta la anularea celorlalte zgomote, care iti pot distrage atentia in stadiile incipiente ale somnului.

Este posibil sa dureze o noapte sau doua pana ce te obisnuiesti cu sunetele albe din dormitorul tau, dar eliminarea zgomotelor externe (ambulanta, sforaitul partenerului, certurile vecinilor) te va ajuta sa dormi mai bine in timpul sarcinii.

4. Incetinirea treptata a activitatilor

Un alt element trecut cu vederea pentru obtinerea unui somn bun este incetinirea treptata a activitatilor pana la ora de culcare. Nu a-i pune un copil in fata televizorului chiar inainte de culcare, asa ca sa nu o faci nici tu.

Daca intampi dificultati in a adormi, promite-ti ca ultima ora, inainte de culcare, este rezervata doar pentru activitatile de calmare si care nu te stimuleaza. Fa o baie, citeste o carte sau scrie in jurnalul de sarcina – dupa ce copilul soseste, vei fi recunoscatoare ca ti-ai facut timp pentru aceste lucruri!

5. Trei ore de somn neintrerupte

In primele trei ore de somn te afli in cel mai adanc si mai odihnitor somn al tau. Daca reusesti sa dormi neintrerupt in aceste prime 3 ore, dimineata te vei simti mult mai bine si mai odihnita. Acest lucru este important de stiut si de aplicat mai ales in primele cateva luni de viata ale copilului, cand el are nevoie de ingrijire 24 de ore pe zi.

Daca gasesti o modalitate prin care sa beneficiezi de primele 3 ore de somn neintrerupte (de exemplu partenerul tau sa hraneasca bebelusul la ora 22:00), vei avea mult mai multa energie in timpul zilei si te vei putea bucura de puiul tau adorabil!

Citeste si despre