5 pasi esentiali pentru a-ti proteja copilul de intepaturile tantarilor

| | Actualizat: 2016-09-28 12:14:43

5 pasi esentiali pentru a-ti proteja copilul de intepaturile tantarilor

Cele mai frecvente intepaturi sunt cele cauzate de tantari. Sunt si foarte periculoase, daca luam in calcul faptul ca anual, la nivel mondial, acestia sunt responsabili de peste 1 milion de de decese.

Printre bolile transmise de tantari, se numara si si cea cauzata de virusul West Nile, care, cu ceva timp in urma, a ajuns si in Romania. Specia de tantar responsabila pentru transmiterea acestui virus este cunoscuta sub denumirea de Asian Tiger (Aedes Albopictus) si este purtatorul meningitei Nile.

Acesta inteapa cel mai mult in timpul zilei si poate rezista chiar si atunci cand vremea este mai rece.

Pielea bebelusului este foarte subtire, astfel incat acestia manifesta o sensibilitate crescuta fata de intepaturile tantarilor.

Conform principiului "mai bine prevenim decat sa tratam", iata 5 pasi simpli care te vor ajuta sa-ti protejezi micutul:

1. Imbraca-l corespunzator!

Chiar daca este cald, asigurati-va ca picioarele si mainile copilului sunt acoperite. Folositi hainute cu maneci si pantalonasi lungi, dintr-un material care respira si a carui tesatura este mai densa. Culorile deschise sunt refractare la caldura. Exista statistici care atesta faptul ca materialele viu colorate si cu imprimeuri florale atrag insectele. Incercati sa le evitati atunci cand va aflati in zone populate de insecte.

2. Folositi servetele, gel-uri sau spray-uri care tin la distanta insectele! Atentie cand achizitionati astfel de produse!!!

  • Verificati sa NU contina substante care pot dauna bebelusului. Cea mai cunoscuta este Diethyltoluamidum (DEET) si o contine majoritatea produselor din comert. Aceasta este un ingredient chimic nerecomandat, chiar si in doze mici, mai ales in cazul copiilor. Ingerarea acestei substante manifesta reactii adverse precum: pierderi de memorie, dureri de cap, oboseala, dureri musculare si articulare, dificultati in respiratie. De asemenea, s-a dovedit, din punct de vedere stiintific, ca poate provoca deteriorarea sistemului nervos central.
  • Nu toate produsele impotriva insectelor sunt recomandate de la nastere. In aceste conditii, verificati ambalajele si cautati sa fie inscriptionate cu 0+
  • Testele clinice si dermatologice sunt foarte importante. Ele iti confera garantia ca nu apar efecte secundare in urma utilizarii lor si ca sunt recomandate chiar si pentru persoane cu pielea sensibila sau care pot dezvolta diverse alergii din cauza compozitiei repelentului.
  • In cazul bebelusilor si copiilor cu varsta peste 1 an este indicat sa folositi produse cat mai naturale. Studiile de specialitate au scos in evidenta ca extractul de Eucalipt (Citrodiol), Zanthoxilum (planta asiatica), Citronella si de Liliac Indian sunt cele mai eficiente in combaterea si tratarea intepaturilor de insecte. 
  • Exista persoane care sunt alergice la anumite mirosuri. In acest caz, va sfatuim sa utilizati un produs fara miros.

CHICCO va recomanda: 

- Servetele Chicco Zanza-No umede anti-tantari 15 buc. 0+

- Spray Chicco anti-tantari Zanza-no 100ml 3luni+

- Gel Chicco anti-tantari Zanza-no 60ml 3luni+

- Roll-on Chicco anti-tantari Zanza-no 60ml, 3luni+

 3. Folositi o plasa impotriva tantari, atat pentru patutul copilului, cat si pentru carucior sau landou. Nici ferestrele dormitorului nu trebuie neglijate!

Protectiile de acest gen, ofera un confort sporit bebelusului sau copilului Dvs, tinand la distanta insectele. Majoritatea carucioarelor pentru copii au incluse aparatoare pentru tantari. Ramane in sarcina Dvs sa gasiti varianta optima de protejare a patutului si ferestrelor. Evitati in primii 2 ani de viata ai copilului sa utilizati aparate electrice pentru tantari, deoarece substantele utilizate la fabricarea pastilelor sau lichidului sunt toxice pentru acestia.

4. Feriti-va copilul de zonele in care insectele se gasesc din abundenta!

Acestea se intalnesc frecvent in zonele impadurite sau pe langa apele statatoare. Un tantar depune in medie 250 de oua odata. Dupa 7-10 zile, acestia eclozeaza. Un pericol pot reprezenta si baltile rezultate in urma ploilor, piscinele gonflabile in care apa a stat mai mult de o zi, jucariile neutilizate de ceva vreme si recipientele pentru gunoi.

5. In cazul in care copilul a fost intepat de un tantar sau muscat de o alta insecta, nu uitati ca exista produse care pot ameliora si trata in mod eficient aceste neplaceri.

Ca si in cazul lotiunilor sau gel-urilor impotriva insectelor, cautati produse din ingrediente naturale (Citronella si Liliac Indian). De asemenea nu uitati ca trebuie sa fie potrivite varstei copilului Dvs. Pentru a evita confuzii, cautati produse indicate inca de la nastere. Sunt cele mai sigure, fiind testate dermatologic, sunt hipoalergenice si nu contin coloranti artificiali.

CHICCO  va recomanda:

Roll-on Chicco Zanza-no anti-tantari 10 ml 0+

                                                                                  

Cicco vine in sprijinul tuturor parintilor prin crearea unei game complete de produse naturale, sigure si eficiente impotriva tantarilor si altor insecte.

Descoperiti CHICCO Zanza-No! Recomandat de la nastere!

Citeste si despre