Ghidul scaunului de masa pentru copii

| | Actualizat: 2016-10-04 16:55:41

Ghidul scaunului de masa pentru copii

Alegerea unui scaun de masa pentru copilul tau reprezinta o decizie extrem de importanta, dar odata ce te-ai hotarat cu privire asupra caracteristicilor produsului si ti-ai stabilit bugetul, situatia nu va mai parea chiar atat de complicata.

Micutul tau va fi pregatit pentru noul sau scaunel de masa in jurul varstei de 6 luni, moment care va coincide, bineinteles, cu diversificarea hranei. Cu toate acestea, exista parinti care opteaza pentru pentru achizitionarea unui scaun de masa mai devreme. Rationamentul este unul simplu: bebe poate sta in bucatarie alaturi de mami, cand pregateste cina, de exemplu.

Caracteristicile unui scaun de masa sigur 

Ca parinte, trebuie sa fii foarte atent in momentul in care te-ai decis sa achizitionezi un scaun de masa pentru copilul tau.

- In aceste conditii, asigura-te ca dispune de un despartitor (bara) care trece printre piciorusele copilului, pentru a evita alunecarea acestuia pe sub tavita.

- Stabilitatea scaunului de masa este data de o baza inferioara ampla

- Rotile/opritoarele si mecanismele de inchidere: un scaun avand roti este extrem de convenabil deoarece poate fi deplasat cu mai multa usurinta decat unul care nu dispune de asa ceva. Atentie insa: normativele europene prevad ca aceste scaune de masa pentru copii sa fie dotate cu 2 roti si 2 opritoare, evitandu-se astfel posibilitatea intamplarii unui accident nefericit, in conditiile in care ati uita sa activati mecanismul de inchidere al rotilor.

- Reglarea scaunului in inaltime si nivelul de inclinare a spatarului: un scaun ajustabil te poate ajuta sa-l pozitionezi in mod confortabil pentru tine ca parinte, in momentul in care iti hranesti micutul. Un spatar reglabil ofera copilului pauze binevenite de somn, in conditiile in care adoarme imediat dupa ce a fost hranit.

- Centurile de siguranta: cauta intotdeauna un scaun de masa cu prindere in 5 puncte de siguranta.

- Husa: ideale sunt scaunele de masa ale caror huse sunt detasabile si confectionate din PVC, astfel incat sa le puteti igieniza/curata intr-un mod cat mai usor si rapid cu putinta.

- Tavita: aceasta trebuie sa fie cat mai rezistenta si sigura. Verificati-o inainte, astfel incat aceasta sa nu poata fi inlaturata de catre copil atunci cand este pozitionat in scaunel. O tavita dubla este cu atat mai utila: una o veti folosi pentru a hrani micutul, iar cealalta o va folosi acesta ca suport pentru jucarii.

Reguli de siguranta:

- Asigurati-va ca scaunul a fost montat corect si nu prezinta riscul de a se inchide singur.

- A sosit momentul asezarii copilului la masa parintilor: asigurati-va ca nu se afla in apropierea unei flacari deschise sau unor obiecte ascutite/taioase.

- Nu pozitionati copilul in apropierea unui perete sau vreunei suprafete pe care ar putea sa o foloseasca pentru a se impinge.

- Nu utilizati fete de masa. Copilul ar putea trage de ele, iar produsele asezate pe masa (bauturi fierbinti de exemplu) ar putea avea consecinte grave asupra sigurantei copilului.

- Nu permiteti copilului sa se joace in preajma scaunului de masa deoarece exista posibilitatea ca acesta sa cada si sa-l raneasca.

- Nu lasati copilul singur nesupraveghet in scaunul de masa si nu-i permiteti sa se instaleze singur in scaunel.

- Cand asezati copilul in scaun aveti grija ca degetelele micutului sa nu se afle in preajma mecanismelor de inchidere ale tavitei sau scaunului propriu-zis.

- Nu pozitionati scaunul de masa pe suprafete alunecoase, ude sau denivelate.

Chicco a conceput produse care garanteaza confortul si siguranta copiilor, punand la dispozitia acestora o gama completa de scaune de masa. Descoperiti-le pe www.chicco.ro.

Citeste si despre