Cosulete de ciocolata cu crema de cocos

| | Actualizat: 2013-04-25 00:00:00

Ingrediente

Pentru 10-12 cosulete de ciocolata

200 g ciocolata

10-12 forme de muffins (din hartie) cu diametrul de 5.5 cm

Pentru crema

250 g Mascarpone Ceva Fin de la Delaco

50 g zahar pudra

50 g nuca cocos

50 ml lichior de caise (se poate folosi si alta variant de lichior)

1 plic zahar vanilat

fructe pentru ornat (kiwi, portocale, capsuni etc.)

Mod de preparare

Cand vrei sa surprinzi copiii cu un desert delicios, pregateste-le aceste cosulete de ciocolata cu crema gustoasa de mascarpone de la Delaco si cocos!

Cosulete de ciocolata

Incepe prin a topi ciocolata la bain marie la foc potrivit. Ia cate un cosulet de hartie si, folosind o pensula, unge-l cu ciocolata pe interior, lasa-l la rece pentru circa 15 minute, apoi mai da un strat de ciocolata si pune iar la rece.

Repeta acesta procedura de cel putin trei ori. Cu cat vei da mai multe straturi, cu atat cosuletul va fi mai solid.

Dupa ce aplici ciocolata pe toate cosuletele de hartie, lasa-le la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Cand ciocolata s-a intarit bine, desprinde cu grija hartia pentru a nu rupe marginea cosuletelor.

Crema

Pune intr-un vas mai adanc crema de mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si amesteca cu mixerul timp de cateva minute. Adauga 50 ml lichior si continua sa amesteci adaugand treptat si nuca de cocos.

Cand crema se omogenizeaza, pune-o la frigider pentru 15 minute.

Umple ficare cosulet de ciocolata cu crema de mascarpone si cocos, orneaza-le apoi cu fructe proaspete si sunt numai bune de servit!

Sursa reteta: delaco.ro/cosulete-de-ciocolata-cu-nuca-de-cocos.

Citeste si despre