Ingrediente
200 g Emmentaler Delaco taiat cubulete
16 rosii cherry
16 frunze proaspete de busuioc
16 scobitori
Ingrediente Sos Pesto
20 g frunze proaspete de busuioc
40 g samburi nuca
40 g cascaval emmentaler ras
2 catei de usturoi
1 lingurita rasa de sare
Mod de preparare
Azi avem pentru mamici si copii o reteta de gustari hranitoare! Trebuie sa incerci mini-kebabul cu emmentaler de la Delaco si sos pesto!
Intai taie Emmentalerul cubulete, iar rosiile cherry spala-le si taie-le in jumatate.
Pentru a pregati sosul pesto, incepe prin a spala frunzele de busuioc si usca bine intr-un servet. Amestecul se poate face atat in mojar, cat si in blender, in functie de cum iti este mai comod.
Piseaza intai samburii de nuca impreuna cu cateii de usturoi, o lingurita de sare si frunzele de busuioc. Continua sa pisezi ingredientele adaugand putin ulei de masline si emmentaler-ul ras.
Piseaza in continuare adaugand cate putin ulei de masline pana obtii un sos mai grosut si omogen.
Acopera bucatile de emmentaler cu sosul pesto si pune-le la rece pentru cateva ore pentru ca sosul sa se fixeze.
Cheama-ti piciul in ajutor pentru formarea minikebab-urilor si asezati pe scobitoare o jumatate de rosie cherry, o frunza de busuioc, apoi un cubulet de emmemtaler din nou o frunza de busuioc si la final cealalta jumatate de rosie cherry. Se va distra de minune, si tu asemenea!
Pentru mai multa savoare, serviti minifrigaruile impreuna cu sosul pesto ramas.
Sursa: delaco.ro/mini-kebab-cu-emmentaler-si-sos-pesto