Pentru 4 portii
Ingrediente
4 vinete mijlocii
250 g pulpa de vita tocata
1 ceapa mare
1 rosie taiata cubulete
200 g cascaval Delaco Sofia ras mare
1 lingura marar tocat
1 lingura ulei
sare si piper negru macinat
Mod de preparare
Pentru a prepara aceasta mancare de vinete cu cascaval, trebuie sa tai vinetele in doua, pe lung. Apoi le scobesti cu grija, astfel incat sa ramana aproximativ un centimetru de miez pe coaja, se sareaza si se dau la cuptor.
Miezul de la vinete se taie marunt si se caleste in ulei incins, adaugand ceapa taiata felii subtiri. Se prajeste pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi se adauga carnea si cubuletele de rosie. Se amesteca in mod constant pana cand carnea devine bruna.
Compozitia se imparte in 8 portii egale, cu care se umplu vinetele si se presara pe deasupra un strat gros de cascaval Delaco Sofia. Vinetele umplute se mai pun cateva minute la cuptor, pana cand cascavalul se topeste, apoi se orneaza cu marar.
Pofta buna!