Ingrediente
2 oua
1 lingura chives tocate
1 lingura patrunjel tocat
2 felii de bacon tocat
2 linguri Delaco Emmentaler razuit
sare, piper
Mod de preparare
Daca micutii tai s-au saturat de clasicele oua ochiuri sau oua fierte la micul dejun, avem solutia ideala pentru a-i cuceri.
Incepe reteta prin separarea albusurilor de galbenusuri.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga baconul, emmentalerul, ceapa si patrunjelul si asezoneaza cu sare si piper.
Tapeteza o tava cu hartie de copt si formeaza doua gramajoare din albusurile batute spuma, in mijlocul carora faci doua gauri.
Coace albusurile la 200 C, pentru aprox 3-5 minute, adauga apoi galbenusurile in centru si lasa-le la cuptor pentru inca 3 minute. Pentru un plus de savoare poti adauga peste galbenus putin emmentaler razuit pentru gratinare.