Negresa cu branza, fara zahar

| | Actualizat: 2017-02-16 00:00:00

Negresa este o prajitura pe cat de fina si deosebita, pe atat de rapid de preparat. Iar daca ii imbogatesti gustul cu o crema speciala de branza, deliciul va fi cu atat mai impresionant. Gaseste mai jos o varianta fara zahar a negresei cu branza, potrivita sa iti impresioneze si cele mai pretentioase prietene cand vin in vizita.

Ingrediente

Blat

3 oua
3 linguri indulcitor Green Sugar
3 linguri faina
1 lingura ulei
1 varf lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Crema de branza

850 g branza de vaci
200-250 g indulitor Green Sugar
3 oua
esenta de vanilie
coaja de portocale confiata

Valori nutritionale (100g)

98 kcal/ 410 Kj Valoare energetica
12,46 g Proteine
1,21 g Total zaharuri
4,35 g Total lipide
1,0315 g Total acizi grasi saturati
1,7517 g Total acizi grasi mononesaturati
1,0872 g Total acizi grasi polinesaturati
0,57 g Fibre
0,0382 g Sodiu

Mod de preparare

Crema de branza

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

In cazul in care branza este prea uscata, puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou. Puteti aroma cu orice alta aroma va place voua. Crema de branza o turnam in tava bine unsa cu unt si nivelam.

Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacao peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava peste crema de branza.

Dam tava la cuptor la 150 grade (cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Negresa cu branza, fara zahar se lasa sa se raceasca in tava si cand este bine racita se portioneaza dupa dorinta.

Sursa: dulciurifeldefel.ro

Citeste si despre