Masajul fetei si capului bebelusului

| | Actualizat: 2008-05-07 00:00:00

Masajul bebelusului poate fi unul benefic atat pentru ambii parinti cat si pentru bebelus deoarece este o experienta de apropiere a acestora, o modalitate eficienta ca tu si bebelusul sa va cunoasteti.

Studiile realizate de cercetatori au demonstrat ca acest contact fizic intre mama si bebelus stabilit prin intermediul masajului este foarte bun pentru acesta, fiind benefic pentru respiratie, circulatie, digestie si dezvoltare.

Este incredibil cum acum multi ani, parintilor li se recomanda sa isi lase copiii in patuturi in gradina pentru a beneficia de aerul curat, somn si odihna. Este o mare bucurie ca acest obicei eronat este doar in trecut, iar acum parintii se pot juca cu micutii.

Masajul este o buna sursa senzitiva si de asemenea o buna stimulare musculara, benefica tuturor bebelusilor, in special celor cu probleme in dezvoltare precum cei cu sindrom Down.

Conform unor noi studii, masajul bebelusilor ajuta si la combaterea depresiei postnatale a mamei, acesta ii relaxeaza nu numai pe bebelusi, dar si pe parinti.

Zona capului si a fetei sunt mai putin preferate de bebelusi atunci cand vine vorba de masaj. Daca bebelusului tau nu ii face placere, pur si simplu treci peste acest pas. In cazul in care bebelusului tau ii place masajul la nivelul fetei si a capului, incearca sa il faci cat mai devreme, atata timp cat el inca sta pe spate.

In cazul acestui masaj, foloseste buricul primelor doua degete de la fiecare mana, si maseaza usor, simetric pe ambele parti ale fetei bebelusului. Foloseste policele pentru a intinde fruntea cu blandete, dinspre centru spre lateral.

Coboara usor cu degetele spre mandibula dinspre urechi pana cand degetele tale se vor intalni in dreptul barbiei.

Maseaza formand mici cercuri in dreptul urechilor, apoi de pe nas spre obrajiori. Urmatorul pas este de a masa zona sprancenelor, dinspre nas cu blandete maseaza conturul acestora.

Foloseste policele de la ambele maini pentru a masa usor incepand cu mijlocul sprancenelor spre pleoape, inchizandu-i ochisorii in acest proces. Multi parinti considera ca aceasta este o buna modalitate de a-l incuraja sa adoarma.

Apoi maseaza buzele micutului, in sensul unui zambet. Fii sigura ca zambetul bebelusului tau este real, iar acest moment este unul foarte placut pentru el!
 

Citeste si despre