4 portii
Ingrediente
3 oua
550 ml lapte
210 g faina
50 - 60 g unt
100 ml suc de rosii (bulion)
75 g mazare congelata
6 linguri crema de branza
sare, piper, patrunjel proaspat si codite de ceapa verde
75 ml apa minerala
8 felii de Salam Martinel
Timp de preparare
50minute (fara timpul de asteptare)
Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca ouale, 400 ml lapte, 190 g faina si un varf de cutit de sare, pana devine o compozitie omogena pentru clatite. Acopera bolul si lasa-l pentru 20-30 minute.
Intre timp omogenizeaza 20 g de unt adaugand restul de faina, restul de lapte si bulionul, pana devine un sos bechamel cremos. Pune la fiert sosul, iar cand incepe sa clocoteasca adauga mazarea si lasa-l sa fiarba aproximativ 5 minute.
Adauga crema de branza in sos alaturi de putina sare si piper. Spala patrunjelul si coditele de ceapa verde, lasa-le la scurs si apoi marunteste-le. Adauga ierburile in sos si mentine-l cald.
In aluatul de clatite adauga apa minerala si omogenizeaza compozitia. Intr-o tigaie intinsa incinge un pic de unt sau ulei de masline si aseaza o felie de salam Martinel. Adauga cu un polonic o cantitate suficienta de aluat pentru o clatita si las-o sa devina aurie, apoi intoarce clatita si pe celalalta parte. Serveste clatitele cu sos bechamel de branza.
Sfaturi
Cei carora nu le place mazarea o pot inlocui cu rondele de morcovi, porumb sau ardei. Timpul de preparare ar putea necesita modificare.
Clatitele Martinel pot fi la fel de delicioase si cu Martinel Mortadella sau Martinel Sunca.