Ingrediente pentru 4 portii
8 Crenvursti Martinel
1 kg cartofi
600 g broccoli
lapte, unt
sare, piper
Optional
nucsoara, branza pentru gratinat, bucati de migdale
Timp de preparare
aproximativ 30 minute
Mod de preparare
Piureul
Curata, spala si taie cartofii in bucati mari. Apoi fierbe cartofii in apa cu putina sare pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, scurge-i bine de apa si zdrobeste-i cu ajutorul unui tel. Adauga aproximativ 200 ml de lapte peste cartofii pisati si completeaza pana ajunge la consistenta dorita. La final adauga sare, piper si unt.
Broccoli
Spala bucatelele de broccoli si pune-le intr-o oala cu apa fierbinte cu putina sare, apoi acopera cu un capac. Dupa 5 minute scoate broccoli pe o farfurie si adauga bucatele de unt.
Crenvurstii Martinel
Incalzeste crenvurstii Martinel in bain-marie aproximativ 2-3 minute.
Serveste pe o farfurie crenvurstii Martinel cu piureul de cartofi si broccoli. Pentru copii poti taia crenvurstii in bucatele mai mici.
Sfaturi
Poti asezona piureul de cartofi cu nucusoara sau cimbru si rozmarin, dupa cum iti place.
Broccoli se poate decora cu branza gratinata si bucati de migdale.