Reteta pentru 4 persoane
Ingrediente
400 g faina
80 g drojdie uscata
200 ml de apa (calduta)
450 g de piersici proaspete
375 g rosii
500 g sos de rosii
100 g Ementaler ras sau branza Gouda
8 felii de Salam Martinel
1 lingurita de zahar
2 lingurite de sare
ulei
Timp de pregatire
60 minute
Mod de preparare
Intr-un bol, cerne faina dupa care adauga drojdia, zaharul, un varf de cutit de sare si omogenizeaza compozitia. Adauga apa calduta si framanta pana se realizeaza un aluat pe care il lasi la dospit 30 de minute.
Cojeste piersicile si taie-le in felii putin mai groase. Ia rosiile, spala-le si se taie-le in felii.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu faina, iar apoi se aseaza aluatul in foi subtiri peste care se adauga sosul de rosii, rosiile si piersicile taiate felii. Jumatate din branza rasa se presara peste aluatul de pizza, iar apoi se adauga Salamul Martinel de la Reinert si restul de branza avand grija sa nu se adauge branza si pe capul ursuletului.
Se introduce tava in cuptorul incins la 200°C timp de 20 de minute.
Sfaturi
In functie de preferinte, se poate asezona pizza cu verdeturi si condimente precum oregano, busuioc sau cimbru. Aceste condimente pot fi adaugate si in aluatul framantat.
Nu exista limite cand vine vorba despre ingredientele ce se pot adauga pe pizza. Cei carora nu le plac piersicile le pot inlocui cu ananas pentru o pizza in stil Hawaian. Pentru cei care prefera o versiune mai sanatoasa pot adauga ardei, porumb, ciuperci, spanac, ceapa, sau mozzarella.
Daca te grabesti poti economisi timp folosind aluat de pizza cumparat din comert.