Sapunul, de evitat in sarcina! 5 reguli de frumusete pe care orice gravida trebuie sa le respecte

| | Actualizat: 2018-11-26 23:22:52

Perioada sarcinii presupune o ingrijire atenta a pielii viitoarei mamici, pentru a se asigura ca, dupa cele noua luni, nu va ramane cu urme neplacute pe corp! In plus, orice gravida trebuie sa aiba in vedere ca anumite ingrediente din cosmetice ar putea afecta fatul.    


1. Verifica produsele cosmetice pe care le folosesti de obicei! 

De ce? Pentru ca in timpul sarcinii toate produsele pe care le folosesti pot interactiona in mod negativ cu sarcina pe care o porti!

De aceea, foarte multe firme au game special destinate gravidelor, iar folosirea produselor de ingrijire special destinate acestei perioade te va ajuta sa iti pastrezi un corp armonios si sa nu ramai cu urme neplacute pe corp, precum pete sau vergeturi! 


2. Evita folosire sapunului!

Sapunul indeparteaza uleiurile naturale produse de piele, asadar incearca sa folosesti un gel de dus hidratant. Acesta va mentine uleiurile esentiale pe pielea si o va ajuta sa luceasca de sanatate.

3. Spune adio antiperspirantelor care contin aluminiu!

 In aceasta perioada este bine sa folosesti antiperspirante care nu contin aluminiu! O parte dintre dermatocosmetice nu contin aluminiu!

4. Evita vopsitul parului des!

Daca ai o culoare pe care o preferi in mod special, iar vopseaua este pe baza de amoniac, in perioada sarcinii, daca nu gasesti o vopsea cu o nuanta asemanatoare fara amoniac, incearca sa te vopsesti la 4-6 saptamani, si nu imediat cand se vad radacinile!


5. Hidrateaza-ti pielea de pe burtica!

Nu uita ca in timpul sarcinii pielea isi poate pierde mult din elasticitate si apoi te vei confrunta cu inesteticele vergeturi!
Este bine ca zilnic sa faci un masaj usor, circular de minim 10 minute burticii tale folosind un ulei de corp de cocos sau de argan.
De asemenea, cand mergi la masaj, maseuza te poate masa pe burtica cu creme si uleiuri special destinate acestei perioade.
Masajul gravidei este esential! Acesta se poate efectua si inainte de cele 12 saptamani de sarcina, daca medicul nu interzice masajul in primul trimestru, insa incepand cu trimestrul 2, masajul este esential, 2 sedinte/ saptamana.
Masajului mentine tonicitatea musculara, elasticitatea pielii, in plus, te va relaxa, va preveni luarea brusca in greutate, ajuta la eliminarea durerilor de spate si la prevenirea umflarii picioarelor!

 

Citeste si despre