Atunci cand incerci sa ai un copil, iar natura se incapataneaza sa-ti indeplineasca visul, este momentul in care stiinta intervine si incearca sa faca ce stie ea cel mai bine: sa transforme imposibilul in posibil.
Marti, 29 ianuarie 2019, Doctor Profesor Latif Celal Küpelioğlu, specialist în Fertilizare in Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, vine, in premiera, la Bucuresti, pentru a oferi gratuit opinia sa medicala pentru cuplurile din Romania care nu au reusit sa aiba copii pe cale naturala.
Unul din sase cupluri de romani au probleme de infertilitate, iar daca sarcina nu are loc timp de un an sau doi, sansele de a se realiza scad la 5% pentru fiecare luna. Totusi, cinci milioane de copii s-au nascut pana acum datorita fertilizarii in vitro, facand la fel de multe familii fericite si implinite.
Ce este fertilizarea in vitro (FIV)?
Fertilizarea in vitro (FIV) inseamna crearea embrionului in afara corpului uman. Fertilizarea nu intervine cu nimic in complexul genetic al copilului, astfel ca intre fatul creat in vitro si fatul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltarii. Spre deosebire de procedura mai simpla a inseminarii artificiale care are loc relativ natural, Fertilizarea in Vitro presupune combinarea ovulelor si a spermei in afara corpului, in cadrul unui laborator. Odata ce embrionul/embrionii se formeaza, acestia sunt introdusi in uter.
Cand se recomanda FIV?
Cand vine vorba despre infertilitate, procedura poate fi o solutie pentru: endometrioza grava, numar mic de spermatozoizi (oligospermie), rezerva ovariana redusa, probleme cu uterul sau cu trompele uterine (insuficienta ovariana prematura, fibroame uterine, lipsa trompelor uterine), probleme cu ovulatia, probleme cu anticorpii care dauneaza spermei sau ovulelor, inabilitatea spermei de a penetra sau de a supravietui in mucusul cervical, inversarea vasectomiei/ligaturarea trompelor, varsta materna avansata (peste 38 ani), probleme inexplicabile de fertilitate, 2-4 cicluri de stimulare ovariana cu inseminare intrauterina esuate, boli genetice ereditare, pastrarea fertilitatii dupa cancer sau alte afectiuni.
Etapele procedurii de Fertilizare in Vitro:
Etapa 1 – stimularea superovulatiei - administrarea de medicamente pentru a imbunatati productia de ovule (maturarea lor, prevenirea ovulatiei premature, pregatirea mucoasei uterine). In mod normal, o femeie produce un ovul pe luna, iar medicamentele de fertilitate transmit ovarelor sa produca mai multe ovule.
Etapa 2 – recoltarea ovulelor – interventie chirurgicala minora (in cabinetul medicului cu medicatie analgezica) cu durata 30 minute -1 ora, denumita aspiratie foliculara, pentru a indeparta ovulele din corpul femeii.
Etapa 3 – fertilizarea ovocitelor - combinarea spermei de cea mai buna calitate donata in aceeasi zi cu ovulele si are loc imediat dupa prelevare. Amestecul este apoi depozitat intr-un mediu controlat, sperma fertilizand adesea ovulul in decurs de cateva ore.
Etapa 4- cultura embrionara -cand ovulul fertilizat se divide devine un embrion (poate dura pana la 5 zile pentru ca embrionul sa ajunga in stadiul de blastocist). Personalul de laborator va verifica embrionul in mod regulat pentru a se asigura ca se dezvolta corespunzator. in decurs de aproximativ 5 zile embrionul normal contine mai multe celule care se vor divide in mod activ.
Etapa 5- transferul embrionar - amplasarea embrionilor in uterul femeii la 3-5 zile dupa recoltarea ovulelor si fertilizare. Procedura are loc in cabinetul medical, nefiind necesara sedarea.
Aspecte pro Fertilizarea in Vitro:Este cea mai veche procedura de tehnologie de reproducere asistata si nu au fost identificate probleme medicale asociate ei;
Nu cauzeaza cancer ca urmare a tratamentului de inducere a ovulatiei;
Modul in care se realizeaza se perfectioneaza constant (crioprezervarea a condus la rate de sarcina identice cu cele asociate embrionilor proaspeti);
In ceea ce priveste FIV, Istanbul poate fi considerat capitala lumii, cu zeci de mii de astfel de fertilizari ce au loc in fiecare an in diferite clinici de-a lungul tarii.
Turcia dispune de unul dintre cele mai avansate sisteme medicale, facandu-si un renume prin doctorii specialisti, dar si tehnologia de ultima generatie. O procedura de FIV poate costa chiar si de 5 ori mai putin decat in SUA, preturile fiind accesibile romanilor in comparatie cu Occidentul, dar pastrand aceeasi calitate a serviciilor oferite.
A doua parere medicala, gratuita
Evenimentul de second opinion de marti, 29 ianuarie 2019, sustinut de Doctor Profesor Latif Celal Küpelioğlu, specialist în Fertilizare in Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, va avea loc la sediul Medproper din Bucuresti, strada Calarasi, nr 142, sector 3. Programarile se fac la telefonul +40738.019.229 sau pe adresa de e-mail laura@medproper.com.
Experienta de lucru si educatie profesor doctor Latif Celal Küpelioğlu:
Universitatea din Istanbul, Facultatea de Medicina, 1988Spitalul de Pregatire si Cercetare in Obstetrica si Ginecologie din IstanbulSuleymaniye, 1995 – 1999
Rector la Universitatea din Ege, Centrul de Planificare Familiala si Cercetare in Infertilitate, 2001
Spitalul Memorial din Istanbul, Unitatea de inseminare artificiala, 2002
Spitalul de Pregatire si Cercetare in Obstetrica si Ginecologie din Istanbul Suleymaniye, Unitatea responsabila pentru Unitatea de inseminare artificiala,
2002Spitalul Istanbul Bahçelievler Medicana, Specialist Centrul de Inseminare Artificiala, 2005
Spitalul Medical Park Specialist al Centrului de Inseminare Artificiala, ce stabileste activitatea ca si Unitate, 2007
Spitalul Medical Park si Asociatia Facultatii Medicale din cadrul Universitatii Kemerburgaz, Profesor Asistent. Acolo continua sa lucreze cu personalul sau, 2013 – prezent
Ce este Medproper?
Dedicati furnizarii de ingrijiri medicale personalizate adaptate nevoilor fiecarui pacient, Medproper vine in sprijinul pacientilor romani ce doresc sa beneficieze de un tratament medical in strainatate la clinici recunoscute si acreditate la nivel international.
Prin intermediul Medproper, cel mai mare integrator de servicii medicale pentru Turcia, pacientii romani au acces la cele mai renumite spitale din Istanbul.
“Integrator de servicii medicale inseamna o companie care ajuta pacientii sa gaseasca cel mai bun spital intr-un timp cat mai scurt, fara sa tina cont de granitele geografice si nationalitate. Medproper a fost infiintat in 2015 si de atunci a ajutat peste 700 de pacienti din 20 de tari. Coordonam calatoria in scopuri medicale din primul moment al trimiterii dosarului medical pana in ziua intoarcerii pacientului in tara. Colaborarea nu se termina niciodata aici. Monitorizam in permanenta pacientii, timp de trei ani prin follow-up si analize anuale. Cercetari recente au demonstrat ca pacientul se recupereaza mult mai repede atunci cand se poate concentra doar pe recuperarea lui si este linistit”, spune Roxana Ilinca, Medproper Romania.
Medproper este acreditat de Ministerul Sanatatii si al Turismului din Turcia si este dedicat furnizarii celei mai personalizate ingrijiri medicale adaptate nevoilor individuale ale pacientului.
Printre serviciile de care beneficiaza pacientii romani se numara:
- intocmirea documentelor cu privire la obtinerea unei a doua opinii medicale;
- Primirea de la spital a planului de tratament detaliat ce contine inclusiv costurile de tratament. in cazul in care nu apar complicatii, costul primit reprezinta 98% din valoarea facturii finale. In cazul in care nu este nevoie de intregul protocol, diferenta este returnata pacientului imediat;
- Asistenta pentru obtinerea vizei, a biletului de avion si a cazarii;
- Planificarea programarilor la doctori;
- Transfer intre aeroport - hotel – spital;
- Call-center 24/7;
- Gestionarea procedurilor legale necesare pentru cazare si sedere;
- Asigurarea unei comunicari corecte intre medic si pacient;Asistenta pentru probleme financiare si economice;