Voi va albiti dintii? Eu da! Pentru ca-mi place sa fiu un exemplu pentru pacientii mei!

| | Actualizat: 2018-11-27 17:29:12

Unele persoane cred ca albirea sensibilizeaza si strica smaltul dintilor. Daca este adevarat sau nu, si la ce metode de albire putem apela, ne spune Expertul copilul.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana, medic specialist in implantologie orala, estetica dentara.

Un zambet sanatos ce lasa la vedere dintii albi si stralucitori reprezinta o combinatie a perceptiei „frumusetii“ si a „sanatatii”!

Zambetul este unul dintre instrumentele noastre de comunicare si poate influenta semnificativ prima impresie a oamenilor.

Ce este de facut atunci cand zambetul nu are culoarea pe care ne-o dorim? E simplu, albirea dentara.

Perceptia privind importanta si caracteristicile culorii dentare este, fara indoiala diferita de la un individ la altul, dar fumatul, obiceiurile alimentare necorespunzatoare, precum si consumul excesiv de cafea sau vin rosu, efectul antibioticelor luate in copilarie sau, pur si simplu trecerea anilor pot duce la schimbarea culorii dintilor catre alb-galbui.

Chiar daca este simpla si confortabila, procedura de albire profesionala are indicatii clare, care exclud copiii sub 16 ani, femeile insarcinate si pe cele care alapteaza.

Izolarea gingiilor si folosirea pe suprafata externa a dintelui a unui gel de albire pe baza de peroxid de hidrogen ne ofera un rezultat imediat iar dintii vor fi cu 3 pana la 8 nuanţe mai albi.

Mentinerea nuantei albe a dintilor necesita un oarecare efort: evitarea alimentelor si a bauturilor colorate, o igiena orala impecabila si continuarea tratamentului efectuat in cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu.

Si pentru ca exista si mituri false, este bine sa le subliniem, pentru a sti ce anume sta in calea unui zambet perfect.

1. Albirea dentara subtiaza smaltul dintilor si este o procedura dureroasa

Mitul despre sensibilitatea care apare in 50% dintre cazuri imediat dupa tratament poate fi combatut, demonstrand contrariul cu ajutorul produselor profesionale de desensibilizare, iar florizarea fiind obligatorie dupa fiecare sedinta.

2. Efectele nu sunt durabile

Se intampla destul de des ca pacientii sa faca o confuzie intre albirea dentara si igienizarea profesionala. Sedinta de profilaxie (igienizare), care consta in detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow si fluorizare, curata dantura, oferindu-i un aspect mai stralucitor, chiar si mai alb – aspect ce nu poate fi comparat cu rezultatele obtinute in urma albirii dentare profesionale, dintii devenind cu cateva nuante mai albi si cu un efect ce se pastreaza respectand indicatiile de mai sus.

Nu este indicata albirea dentara:

  • gravidelor si femeilor care alapteaza;
  • pacientilor cu varste sub 16 ani;
  • persoanelor alergice la produsele de albire;
  • persoanelor cu boli gingivale sau fisuri la nivelul dintilor.

 

Citeste si despre