„Cele zece porunci”, afisate in salile de clasa din scolile de stat!

| | Actualizat: 2024-06-20 15:26:33

 

„Cele Zece Porunci” urmeaza sa fie afisate in toate salile de clasa din statul american Louisiana. Decizia a fost luata miercuri de catre autoritatile din acest stat conservator din sudul Statelor Unite si a reaprins dezbaterea privind separarea bisericii de stat, potrivit AFP.

Jeff Landry, guvernatorul republican al statului Louisiana, a promulgat o lege care impune ca, incepand de anul viitor, „Cele zece porunci” sa fie afisate in toate scolile publice finantate de stat, de la gradinite la universitati. Acestea vor fi scrise pe postere sau intr-un cadru suficient de mare si cu un font usor de citit.

ACLU, o importanta organizatie americana pentru libertati civile, a indicat imediat ca va actiona in instanta.

„Legea incalca separatia dintre biserica si stat si este in mod clar neconstitutionala”, a afirmat aceasta intr-un comunicat.

Primul amendament al Constitutiei SUA interzice instituirea unei religii nationale sau preferinta unei religii in detrimentul alteia. Alte state conservatoare din sudul SUA au incercat sa adopte masuri asemanatoare, dar aceasta este prima data cand o astfel de initiativa devine lege.

Citeste si despre