Din moment ce stim ca pe viitor copilul va fi presat din punct de vedere academic, de ce am incerca sa-l stresam mai devreme? Exista un timp potrivit pentru toate. Multi parinti spun: "Micul Andrei imi aduce felicitari facute de el, dar Mihai nu". De fapt, trebuie sa privim altfel si anume, Mihai poate ca nu este inca pregatit.
Multi parinti doresc sa cunoasca datele, statisticile si notele privind dezvoltarea si evolutia lor deoarece acestea sunt dovezi clare ale progreselor copiilor.
Copiii invata despre lume prin joaca, pe strada sau in parc si despre anumite aspecte ale vietii la un anumit moment. In momentul de fata, nu le oferim copiilor suficient timp si spatiu pentru ei insisi. Copiii prescolari se dezvolta din punct de vedere social intr-un mod natural prin joaca.
La conferinta anuala a Asociatiei Profesionale a profesorilor (PAT) de la Harrogate, Deborah Lawson, una dintre experti a tinut sa sublinieze ca elevii care au inceput mai devreme scoala nu se descurca mai bine decat cei care incep mai tarziu. Este vital ca acestia sa aibe libertatea de a se juca, fara ca adultii sa le spuna ce sa faca.
Asociatia de profesori evidentiaza ca multi dintre copiii care incep scoala inainte de varsta de 6 ani nu sunt pregatiti pentru curriculumul academic, de aceea este recomandat ca parintele sa evalueze intr-un mod obiectiv capacitatea copilului sau.
Laura Moise,
Redactor Copilul.ro