VIDEO. Imagini virale cu un bebelus care s-a nascut in sacul amniotic. Este un caz foarte rar

| | Actualizat: 2020-05-04 15:43:50

Un videoclip cu un bebelus care a venit pe lume in  sacul amniotic a devenit viral in aceste zile. Micutul s-a nascut prin cezariana, iar cazul este unul extrem de rar pentru ca apare o data la aproximativ 80.000 de nasteri, potrivit medicilor.

Videoclipul arata nasterea prin cezariana a unui bebelus aflat in interiorul sacului amniotic, la fel cum ar fi in interiorul uterului mamei in timpul sarcinii. Se poate vedea cum micutul scoate limba testand lichidul amniotic asa cum face in timp ce se afla in pantecele mamei.

Aceste tipuri de nasteri sunt cunoscute sub numele de nasteri voalate sau acoperite si pot aparea atat la nasterea vaginala, cat si la cezariana. Bebelusii nascuti in acest fel sunt cunoscuți ca bebelusi cu mantie, voal sau sal.

De obicei, sacul amniotic se rupe inainte sau in timpul nasterii, inainte de aparitia capului copilului, dar in cazuri rare, bebelusul poate veni pe lume cu sacul intact.

Este periculos pentru copil? Daca este inca atasat de cordonul ombilical, micutul  continua sa primeasca fluxul de oxigen prin el, asa cum s-a intamplat de-a lungul sarcinii. Odata ce sacul se rupe si cordonul este taiat, copilul incepe sa respire singur.

Sacul amniotic, plapumioara fatului

Subtire de tot, dar extrem de rezistent, sacul amniotic (cunoscut si ca membranele amniotice sau vezicula amniotica) este o membrana plina de lichid care il ajuta in timpul sarcinii pe bebelus sa aiba caldura, dar si siguranta necesara in timpul miscsrilor bruste ale mamei.

Sacul se formeaza inca de la inceputul sarcinii peste embrion, iar mai tarziu creste odata cu fatul. Partea din interior a membranelor contine, pe langa bebelus, si lichidul amniotic, format de plasma materna tot de la inceputul sarcinii, iar partea exterioara se numeste corion si face parte din placenta.

Fisurarea sacului amniotic este cunoascuta drept ruperea apei sau ruperea membranelor si se intampla, in cele mai multe cazuri, inainte de nastere.

 

Citeste si despre